moshaverrkhob
moshaverrkhob

اختلال وسواسي-اجباري ( OCD) با افكار تكراري، ناخواسته، مزاحم (وسواس) و غير منطقي و بيش از حد مورد نياز براي انجام اقدامات خاص (اجباري) مشخص مي شود.

اگر چه افراد مبتلا به اختلال وسواسي-اجباري ممكن است بدانند كه افكار و رفتار آنها مناسب نيست، اغلب قادر به جلوگيري از آنها نيستند.

علائم معمولا در دوران كودكي، سالهاي نوجواني يا بلوغ شروع مي شوند، گرچه اغلب مردان اين علائم را در سنين زودتر تجربه مي كنند.

بيش از ۲ درصد از جمعيت ايالات متحده (تقريبا ۱ نفر از ۴۰ نفر) در طول زندگي خود با اختلال وسواسي-اجباري تشخيص داده مي شوند.

علائم اختلال وسواسي-اجباري و درمان

علائم اختلال وسواسي-اجباري
اكثر مردم گاهي اوقات افكار وسواسي يا رفتارهاي اجباري دارند. با اين حال، در يك اختلال وسواسي-اجباري، اين علائم معمولا روزانه بيش از يك ساعت طول مي كشد و زندگي روزانه را مختل مي كند.

وسوسه ها انديشه هاي غلطي هستند كه مكررا رخ مي دهند.

افراد مبتلا به اين اختلالات مي دانند كه اين افكار غير منطقي هستند اما مي ترسند كه ممكن است به نوعي درست باشند.

اين افكار و انگيزه ها ناراحت كننده هستند و ممكن است مردم آن ها را ناديده بگيرند يا سركوب كنند.

تست روانشناسي جنسيتي آيا نياز به ازدواج داريد
تست روانشناسي جنسيتي : آيا نياز به ازدواج داريد؟
75 ديدگاه/جولاي 2, 2023
ادامه مطلب
نمونه هايي از وسواس عبارتند از:
افكار درباره آسيب رساندن به كسي يا آسيب رساندن به آن
ترديد در مورد درست انجام دادن كاري، مانند خاموش كردن اجاق گاز يا قفل كردن درب
تصاوير جنسي ناخوشايند
ترس از گفتن يا فرياد زدن چيزهاي نامناسب در عموم
مجازات، اقداماتي تكراري است كه به طور موقت استرس ناشي از وسواس را كاهش مي دهد.

افراد مبتلا به اين اختلالات مي دانند كه اين رفتارها معقول نيستند اما احساس مي كنند بايد آنها را براي از بين بردن اضطراب و در برخي موارد براي جلوگيري از اتفاق بد افتادن، انجام دهند.

مانند وسواس، ممكن است سعي كنيد اعمال اجباري را انجام ندهيد، اما مجبوريد اين كار را براي كاهش اضطراب انجام دهيد.

نمونه هايي از رفتارهاي اجباري عبارتند از:
شستن دست به دليل ترس از ميكروب ها
شمارش چيزها و شمارش پول به دليل آنكه شخص نمي تواند مطمئن باشد كه آنها درست هستند يا نه
بررسي كردن اينكه آيا درب قفل شده يا اجاق گاز خاموش است يا نه
“بررسي روحي” كه با افكار نفوذي همراه است نيز يك نوع اجبار است
افسردگي بعد از ترك اعتياد
افسردگي بعد از ترك اعتياد ✔️ درمان قطعي و علائم
0 ديدگاه/دسامبر 23, 2023
ادامه مطلب
علل اختلال وسواسي-اجباري
علت دقيق اختلالات وسواسي-اجباري ناشناخته است، اما محققان معتقدند كه فعاليت در چندين قسمت از مغز مسئول است.

به طور خاص، اين مناطق مغز ممكن است به طور معمول به سروتونين، شيميايي كه برخي از سلول هاي عصبي براي برقراري ارتباط با يكديگر استفاده مي كنند، پاسخ ندهند.

ژنتيك نيز بسيار مهم است.

اگر شما، والدين يا يك خواهر و برادر، اختلال وسواسي-اجباري داشته باشيد، نزديك به احتمال ۲۵٪ كه يكي ديگر از اعضاي خانواده نيز دچار اين اختلال شود.

تشخيص
يك پزشك يا متخصص بهداشت رواني ت اختلال وسواسي-اجباري را تشخيص مي دهد. ظهور ناگهاني علائم در كودكان يا افراد مسن باعث مي شود تا اطمينان حاصل كرد كه بيماري ديگري سبب بروز اين اختلال نمي شود.

براي تشخيص OCD، فرد بايد علائم زير را داشته باشد:

وسواس، اجبار يا هر دو

وسوسه ها يا اجبار هايي كه ناراحت كننده هستند و باعث مشكل شدن كار، روابط، بخش هاي ديگر زندگي مي شوند و معمولا هر روز حداقل يك ساعت طول مي كشد

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-علائم اختلال وسواسي-اجباري و درمان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/12/20  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

زماني كه وسواس فكري عملي بر ما غلبه مي كند، قدرت اراده و ميزان خرسندي از زندگي مان رو به ضعف و انحطاط مي رود. در اين اختلال، ما تحت تأثير افراد و وقايع قرار مي گيريم كه در نتيجه به طور خودكار مشروح مكالمات و صحبت هاي گذشته را دوباره در ذهن مان شبيه سناريو منعكس مي كنيم. هنگام مكالماتمان علاقه كمي به آنچه ديگران مي گويند نشان مي دهيم و فوراً سر صحبت وسواس و فراموشكاري مان را باز مي كنيم تا بر مخاطبمان تأثير بگذاريم. وسواس هاي فكري از نظر شدت تفاوت دارند. در وضعيت خفيف ما سعي در منحرف كردن حواسمان از محرك هاي مزاحم داريم؛ اما در وضعيت شديد، تفكرات بر وسواس غالب مي شوند. همانطور كه در حالت اضطراري وسواس قادر به كنترل هشياري خود نيستيم و حتي با استدلال و منطق نيز قانع نمي شويم. تفكرات سرعتي پيش رونده و انتقالي يا تعميمي دارند كه از نگراني هاي مداوم، خيال يا بررسي عكس العمل و كارها نشأت مي گيرند. وسواس ها مي توانند ذهن و عملكردمان را مخدوش كند. آنها مي توانند افسار زندگي مان را به دست گيرند چنانچه از زمان، خواب و حتي روزها يا هفته هاي خاطره انگيز و فعاليت هاي مفيد و زاينده غافل مي شويم. وسواس ها موجب ناتواني مان مي گردند و گاهي اوقات ما را ملزم به انجام رفتارهاي وسواسي از قبيل كنترل مكرر ايميل ها، وزن يا درهاي قفل شده مي كنند. ما قادر به رسيدگي به خود و احساساتمان نمي باشيم و توانايي استدلال و حل مسئله را نيز نداريم. اين گونه وسواس ها معمولا ريشه در ترس دارند.

بيشتر بخوانيد: فرآيند عشق در مغز

وسواس و اعتياد

وابستگي هاي روانشناختي از جمله اعتيادها بر جنبه هاي محيطي تمركز دارند. اعتيادها شامل موارد الكلي مانند اعتياد به شراب، اعتياد به رابطه جنسي و اعتيادهاي غذايي مي شوند. تفكرات و رفتارمان حول مقصود اعتياديمان مي چرخد در نتيجه؛ واقعيت و درستي خودش را در لفافه اي از شرم مي پيچد. ليكن، ما مي توانيم به همه كس يا همه چيز وابسته شويم. دغدغه مان در احساس شرم اين است كه ديگران چگونه ما را ادراك مي كنند كه منجر به اضطراب و وسواس هاي نگران كننده‌اي از قبيل اينكه ديگران چطور راجع به اعمال گذشته، حال و آينده مان فكر مي كنند، به ويژه قبل و بعد از هر گونه عملكرد يا رفتاري كه ديگران هنگام تعيين وعده ديدار و بدقولي كردن بعد از آن مي بينند. همچنين احساس شرم موجب ناامني، شك، خود انتقادي، دودلي و احساس گناه غيرمنطقي مي شود.

احساس گناه طبيعي همچنين مي تواند معطوف به وسواس شود كه آن نيز به روزها و ماهها شرم از خود مي انجامد. احساس گناه طبيعي با تغيير و اصلاح رفتار كاهش مي يابد اما، شرم در برابر تغيير مقاومت مي كند به دليل آنكه مي گوييم ما بد هستيم نه اعمالمان و خود را مقصر مي دانيم.

وسواس هاي فكري و رابطه ها

شخصيت هاي وابسته مشكلشان شامل وسواس در مورد فردي كه دوست دارند و حمايت از او مي باشد. افكار آنها ممكن است قابل كنترل نباشند و نگران شكل گيري رفتارهاي الكلي باشند؛ در حالي كه نمي دانند اعتياد آنها به فرد مقابل مانند اعتياد به الكل است. وسواس فكري مي توانند منجر به اعمال اجباري براي كنترل ديگران شوند، مانند تعقيب كردن ديگران، خواندن دفترچه خاطرات، ايميل ها يا مدارك فرد ديگري، آبكي كردن بطري نوشابه براي اينكه تاثيري نگذارد، جستجوي كليد، و يا داروهاي مخدر. هيچيك از اين موارد مفيد و كمك كننده نيستند بلكه فقط موجب آشفتگي بيشتر و ناسازگاري مي شوند. اكثر ما به فرد ديگري وسواس مي شويم، بيش از آنكه به خودمان و فرو رفتن در باتلاق نابودي بينديشيم. وقتي ديگران حالمان را مي پرسند ممكن است فوراً موضوع را به فردي كه ذهنمان را درگير كرده؛ معطوف كنيم.

در رابطه هاي رمانتيك جديد فكر كردن در مورد كسي كه دوستش داريم تا حدي عادي است، اما براي افراد وابسته به اين حالت نمي ماند. زماني كه نگران و دلمشغولي وجود ندارد ممكن است ما به جهت گيري شريكمان وسواس شويم يا از دست نوشته هايي تهديد آميز را براي لطمه زدن به رابطه استفاده كنيم. همچنين، وسواس فكري ما ممكن است از روي فرح بخشي مانند خيالبافي ها در مورد افسانه، رابطه جنسي يا كسب مقام و قدرت باشد.

ممكن است آن نوع رابطه يا شخص خواهان و مطلوبمان را تجسم كنيم. تفاوت زياد بين تخيلات ما و واقعيت ممكن است حاكي از آن باشد كه ما در زندگي مان غرق شده ايم. برخي از وابستگي ها به عنوان عشق يا دوست داشتن وسواسي فرض مي شوند. آنها ممكن است روزي چند بار با كسي كه عاشقش هستند تماس بگيرند، و خواستار توجه و واكنش هاي او باشند و به آساني نيز او را مورد آسيب، طرد يا بي اعتنايي قرار دهند. در واقع؛ در كل اين عشق و دوست داشتن نيست بلكه اظهار درماندگي مستلزم پيوند و فرار از تنهايي و پوچي دروني است. عشق وسواسي معمولاً به شكلي متفاوت به فرد ديگري ضربه مي زند. در يك عشق واقعي پذيرفتن شخص ديگري مطرح است و اينكه براي خواسته هايش احترام قائل مي شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-وسواس فكري و اعتياد به عشق

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/9/25  ] [ ۱۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

ازدواج با فرد وسواسي

تصور كنيد كه شما در حال سپري كردن دوران نامزدي با شريك عاطفي خودتان هستيد.

در اين دوران متوجه مي شويد كه نامزد شما بسيار فرد مسئوليت پذير، منضبط و دقيقي است و شيوه ي ارتباطي بسيار رسمي دارد.

ازدواج با فرد وسواسي شدني است يا نه؟
در ابتدا ممكن است چنين فردي به نظر شما شخصي جنتلمن به نظر برسد كه همان مرد روياهاي شماست و شما از بودن با چنين شخصي بسيار احساس لذت مي كنيد.

ولي به مرور و با گذشت زمان احساس مي كنيد كمي شرايط برايتان سخت مي گذرد.

چون زماني كه از نامزدتان خواستيد در انجام كاري به او كمك كنيد او مردد بود و در نهايت مخالفت كرد چون معتقد بود كسي به اندازه ي خودش نمي تواند از پس اين كار بر بيايد.

طي ملاقات هايي كه با نامزدتان داشتيد متوجه شديد او خيلي سخت در رستوران احساس راحتي مي كند و بيش از حد به نظافت و تميزي رستوران اهميت مي دهد.

به طوري كه گاهي به قصد پيدا كردن رستوران مناسبي، ساعت ها در خيابان ها پرسه مي زند.

او به شدت به زمان حساس است و اگر زماني شما سر ساعت مقرر بر سر قرار حاضر نباشيد او عصبي و مضطرب مي شود و اين حالت به خوبي از چهره ي او نمايان است.

در اين لحظه است كه شما احساس مي كنيد اوضاع برايتان سخت مي گذرد و ممكن است در انتخاب خود مردد شويد.

ولي در چنين شرايطي نياز است كه شما توجه بيشتري به رفتارهاي همسرتان داشته باشيد و اطلاعات بيشتري از او دريافت كنيد تا بتوانيد تصميم گيري بهتري داشته باشيد.

در اين مقاله ما شما را با نشانه هايي كه اختلال وسواسي را نشان مي دهد، آشنا مي كنيم.

وسواس چيست؟
وسواس نوعي پيام روان شناختي ذهني و غير ارادي است كه شخص با وجود آگاهي از غير عادي بودن آن قدرت تركش را ندارد.

منبع :مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-ازدواج با فرد وسواسي

امتیاز:
بازدید: 38
برچسب:
:
[ 1399/6/31  ] [ ۰۴ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 10
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب